Kindertassen actie

Ro-Manna’s grootste overtuiging is dat onderwijs dé toegang is tot een betere toekomst. In Roemenië is het onderwijs gratis. Echter, niet vrij toegankelijk. Kinderen mogen naar school als zij schoon en netjes zijn. Ze moeten schone, nette kleding en schoenen dragen. Ook moeten kinderen zelf in hun schoolspullen voorzien. Dit betekent: een schooltas, schrijfgerei, schriften etc. Dat alles valt niet mee in een vieze omgeving zonder water en zeep. Ook het geld om schoolspullen, schone kleding en schoenen aan te schaffen is er niet. Zodoende gaan heel veel Roma kinderen niet naar school.

Doel van de actie: Zoveel mogelijk Roma-kinderen de kans geven om naar school te kunnen gaan.

Ro-Manna wil door de schooltassen actie zoveel mogelijk kinderen naar school laten gaan. il je ons helpen? Neem dan even contact met ons op voor je begint met onderstaand lijstje.

1.     Ga naar de winkel met het volgende boodschappenlijstje:

–        Schooltas
–        Pennen
–        Pak schriften
–        Potloden
–        Gum
–        Puntenslijper
–        Kleurpotloden.
–        Tekenpapier

2.     Stop alle schoolspullen in de schooltas en breng of verstuur deze naar ons. Het adres vind je op de contactpagina.

3.     Moedig mensen in je omgeving aan om ook even een schooltasje te kopen en te vullen!

Één keer per jaar worden al deze schooltassen en tassen kleding in een grote bus van busverhuur Walvius te Meeden geladen en rijden we met een groepje vrijwilligers naar Roemenië om de tassen hoogstpersoonlijk af te geven aan de Roma gezinnen.