Advent en hoop voor Roma-Gezinnen

Hoewel het er de afgelopen maanden even op leek dat we met ons werk onder de Roma gezinnen zouden moeten stoppen vanwege ernstige verstoring in de relatie met Imre Kostza en deze niet is hersteld,  zijn we vandaag dankbaar en blij u te kunnen informeren dat het werk onder de Roma gezinnen doorgaat.

De afgelopen 2 maanden hebben we andere contacten die we al hadden in Hongarije, Oekraïne en Roemenië, kunnen verdiepen en besloten om deze financieel te ondersteunen voor het werk wat zij doen onder Roma gezinnen;  het runnen van een gaarkeuken en het  herstellen van huisjes. Op dit moment wordt geld besteed aan voedselpakketten, hout voor de kachel en kerstcadeautjes voor de kinderen. In Oekraïne ontvingen 50 gezinnen kaarsen, lampjes en voedsel. Nu de uitval van de stroomvoorziening aanhoud is dit een belangrijke hulp.

Advent is verwachten. Voor ons is dat met de kerstdagen in zicht niet heel moeilijk. Veel van ons gaan lekker eten, genieten van een warm huis, familie en vrienden en wie weet cadeaus. Hoe dan ook, nog een week en dan is alles weer achter de rug en kunnen  kerstboom en ballen weer naar zolder. Tot volgend jaar……, is dan advent voorbij..? verwacht je dan niets meer..?

De afgelopen jaren hebben we gezien wat uw en onze betrokkenheid doet in de armste gezinnen van Europa. We hebben huisjes gebouwd, schoolspullen gebracht, operaties betaald, hout en eten gekocht. We kunnen in ons hoofd en hart ons niet voorstellen dat dit stopt. Zolang het mogelijk is willen we graag samen met u en met jou, gezinnen blijven zegenen met hetgeen nodig is in hun omstandigheden.

De mensen in Hongarije, Roemenië en Oekraïne waar we contact mee hebben zijn dankbaar voor de ontvangen hulp en we zien uit om met hun samen te werken en plannen te maken voor het nieuwe jaar dat aanstaande is.

Onze wens en vraag is of u samen met ons opnieuw of voor het eerst de schouders onder deze hulpverlening wilt zetten. We hebben veel vertrouwen in de contacten zoals die zich nu ontwikkelen en we houden u op de hoogte van de voortgang hiervan.

Nogmaals heel veel dank voor het afgelopen jaar. Ons gebed is dat God u en het werk van Ro-Manna zal blijven zegenen in 2023. Dan blijft het advent, ook na de kerstdagen…… Zojuist, vlak voor deze brief op de website verschijnt ontvangen we vanuit Roemenië bericht dat het geld ontvangen is en voor een deel besteed is aan de kosten van vervoer van kleding. Hun dank is groot.

Met vriendelijke groet, goede kerstdagen en zegen voor 2023.

Mannie, Matthijs, Fenny en Harry

NB. O ja, mocht u behoefte hebben aan meer informatie, neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *