Ik ken HEM niet

Beste vrienden,

Het is Pasen en bovenstaande tekst is een citaat van Petrus, één van de vrienden van
Jezus. Drie jaar lang waren ze samen opgetrokken en toen het er op aan kwam werd hij
bang en zei: ”ik ken Hem niet..” waarop een haan kraaide en Petrus zich plotseling
realiseerde wat hij had gezegd. Zo kan het gaan. Niet alleen toen, maar ook vandaag in de
realiteit van het moment kan angst je overvallen en ben je geneigd om te stoppen met wat je
zo belangrijk vindt.

“ik ken Hem niet,,” plaatst jezelf en de Ander in het isolement en plotseling sta je er alleen voor. Wat RoManna betreft is het een voorrecht dat het werk in Roemenië, na een hectische en moeilijke periode door kan gaan met nieuwe contacten en mensen die we al langer kenden. Mensen met een hart voor zigeunergezinnen waar we heel blij mee zijn.

In Nederland zijn Hans en Mannie (we hebben nu 2 Mannies} het bestuur komen versterken en in Roemenië / Hongarije Robert en Ervin Lakatos en Judit Batta. Dankbaar zijn we voor uw support middels gebed en financiën. Via onze facebook pagina kunt u de activiteiten van de laatste maanden volgen. Zo zijn er opnieuw voedselpakketten uitgedeeld, huizen verbeterd, hout ingekocht voor de kachels in zigeunerdorpjes.

Dit vooral dankzij Robert en Ervin in Roemenië en Judit in Hongarije. Robert is leider en verantwoordelijk voor een aantal zigeunerkerken en Judit werkt veel onder zigeunerkinderen. Binnenkort hopen we elkaar te ontmoeten om de plannen te bespreken voor de komende tijd. De nood is namelijk onveranderd hoog en uw en onze hulp blijft nodig. De keren dat wij zigeunerdorpen hebben bezocht staat ons helder voor ogen. De dankbaarheid in de ogen van kinderen en hun ouders spreekt boekdelen en opeens besef je dan dat ze bij ons horen en wij bij hen. “Wij leren hen kennen..” en onze band wordt telkens opnieuw bevestigd.

In Nederland ontvangen we steun van kerken en scholen. We worden uitgenodigd om presentaties te geven en geven aan de hand van een diavoorstelling uitleg over de noodzaak om te blijven helpen zodat kinderen naar school kunnen om te leren lezen en schrijven waardoor hun toekomst perspectief krijgt en ze niet in dezelfde omstandigheden hoeven te leven als hun ouders en voorouders.

Nogmaals heel veel dank voor uw support. We wensen u van harte gezegende paasdagen.
De Heer is opgestaan en “Hij kent ons, zoekt ons en brengt ons thuis..”

Namens stichting Ro-Manna,
Mannnie, Hans, Matthijs en Harry

Reacties

  1. Mooie site,heel veel succes bij alles wat jullie doen,er is veel gebed nodig voor onze naasten 🙏🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *