De Heer is waarlijk opgestaan

Winschoten, Pasen 2024.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar voor mij lijkt het dat de tijd waarin ik leef, razendsnel is en voorbijgaat. Het is nog maar even geleden dat u onze Kerstnieuwsbrief las en nu is het bijna april. De lente is alweer begonnen en binnen RoManna gebeurt veel waarover wij u graag informeren en blij mee willen maken. 

Met pasen vieren wij de opstanding van Jezus. De overwinning op de dood en de redding van de mensen. God is liefde en samen met Hem en u hebben wij een missie om die Liefde zichtbaar te maken in deze wereld. RoManna doet dat in Roemenië en Hongarije door zigeunergezinnen te voorzien in wat nodig is om enerzijds te overleven en anderzijds te helpen ontwikkelen via onderwijs waardoor een nieuwe generatie in de toekomst meer zelfvoorzienend kan zijn. 

In Roemenië/ Hongarije helpen ons Robert en Ervin Lakatosh en hun team en in Hongarije is dat Judit met haar team. We zijn dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid. Ze zijn goud waard in de relatie met de armste gezinnen. Ze helpen met voedsel, hout, waterleiding, aanleg van sanitair en bouwen / repareren huizen. 

Op dit moment loopt er via Ro-Manna een actie om rugtassen (voor school) te vullen met schoolspullen zodat kinderen na de zomervakantie straks allemaal naar school kunnen gaan met schriften, pennen, potloden enz enz. Meerdere scholen en kerken helpen ons daarbij en op dit moment zijn we de 300 gevulde rugtassen gepasseerd. In de zomervakantie hopen we die daar te brengen.

Tenslotte nog een mooi nieuwtje. 7 juni zal een zigeunerband uit Roemenië een concert geven in Jabes Musselkanaal. De avond is bedoeld om het werk daar te promoten. Natuurlijk hopen we u daar te ontmoeten en kunt u kennis maken met onze vrienden daar; Robert en Ervin, Esther, Judit, Otto, Adam,  Barbara en Rebecca. De avond begint om 19.30 en de toegang is gratis. We hopen met een collecte de kosten te dekken en daarnaast exra geld op te halen voor het werk. Binnenkort volgt meer informatie via facebook en website. 

Heel veel dank voor uw steun, voor uw gebed en betrokkenheid.

Gezegende Paasdagen en graag tot gauw.

Mannie, Matthijs, Hans, Mannie en Harry – Stichting Ro-Manna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *